Jacoba van Beierenweg 118b, 2215 KZ Voorhout

AMV-lessen in Voorhout zijn weer gestart!

Nieuwe blokfluiten, nieuwe leerlingen en een nieuwe docent. De Algemene Muzikale Vorming lessen van muziekvereniging St. Cecilia zijn weer begonnen. Dertien leerlingen zullen dit jaar onder leiding van Leroy van der Poel kennis maken met muziek. Een mooi begin van hun muzikale loopbaan!

Algemene Muzikale Vorming is een methode om kinderen van 7 tot 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. AMV geeft kinderen een brede muzikale basis. Kinderen leren noten lezen,maken kennis met ritmes en leren verschillende instrumenten herkennen.

Ook wordt de mogelijkheid geboden verschillende instrumenten uit te proberen. Aan het eind van het leerjaar kunnen de kinderen eventueel een instrument te kiezen om daarop verder te leren spelen.

De AMV-groepen bestaan uit zes tot maximaal acht leerlingen per groep en staan aankomend jaar onder leiding van Leroy van der Poel. Hij is vorig jaar afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en dirigeert al langer meerdere orkesten in de Bollenstreek.