Jacoba van Beierenweg 118b, 2215 KZ Voorhout

Kerstconcert St. Cecilia in stijl van Dickens

Op zaterdagavond 23 december vindt in de Bartholomeuskerk te Voorhout vanaf 20.00 uur het jaarlijkse kerstconcert plaats van het harmonieorkest van muziekvereniging St. Cecilia. Het orkest zal tijdens dit afwisselende en vooral sfeervolle concert worden vocaal begeleid door het gemengd koor Min Ghesellen uit Nieuwkoop.

Op het programma van het harmonieorkest en haar dirigent Paul Martens staan onder andere verschillende medleys van kerstmuziek. Het genre loopt uiteen van klassiek getinte werken tot swingende kerstsongs. Theme D’Orgue van Jef Penders (beter bekend als “If I had words” van Yvonne Keeley) zal het imponerende openingsstuk worden. Ook staan “A Christmas Festival” van Leroy Anderson en “The little drummer” op het programma.

De eerste ontmoeting heeft inmiddels plaatsgevonden tussen koor en dirigent.

Het koor bestaat uit 20 zangers, en zingt vier-stemmige kerstliederen, aangestuurd door Simon Stelling. Zij zingen voornamelijk a capella en rond kersttijd treden zij op met de Dickens selectie. Met mooie klederdracht brengen zij het juiste kerstgevoel over.

Op de kerktrappen zullen ze alle gasten zingend verwelkomen.

De aanwezige bezoekers kunnen ook hun eigen stemgeluid laten horen; samen met de harmonie kan meegezongen worden met bekende kerstliedjes. De presentatie van het geheel is in handen van Mary Floor.

Het programma van het kerstconcert van St. Cecilia duurt tot ongeveer 21.45 uur. De toegang tot het concert is zoals altijd gratis, de kerk opent haar deuren vanaf 19.30 uur. Komt allen op tijd om een mooi plekje in de kerk uit te zoeken. Reserveren is helaas niet mogelijk, vol = vol.