Jacoba van Beierenweg 118b, 2215 KZ Voorhout

Dirigent Paul Martens

 

Paul Martens

Paul Martens is zijn muzikale carrière begonnen als trompettist bij fanfare St. Joseph in Meers (Zuid-Limburg) onder leiding van Sef Pijpers en later

Alex Schillings. Na onder andere gespeeld te hebben in Koperensemble Euregio Brass en Symfonieorkest Universiteit Maastricht is Paul in 1993 bij St. Cecilia Voorhout komen spelen evenals bij de Leidse Harmonie Kapel. Bij dit laatste orkest was hij tevens voorzitter en tweede dirigent. Buiten de wereld van harmonie en fanfare heeft Paul kennis gemaakt met vrijwel alle muziekstijlendoor het spelen in ensembles van funkband tot symfonieorkest, van blaaskapel tot bigband en van coverband tot Koperensemble. Paul is medeoprichter, arrangeur en muzikaal leider van Koperensemble BRASSO, waar hij al vele jaren zijn steentje bijdraagt aan het op de kaart zetten van nieuwe, aparte en verrassende muziekkeuzes.

Zijn uitgebreide ervaring als orkesttrompettist heeft Paul lange tijd overgebracht op jonge muzikanten als trompetleraar en als dirigent van leerlingenorkesten, onder andere in Leiden en in Voorhout.

In 2010 is Paul gestart met zijn muziekvakopleiding aan de Schumann Akademie in Amsterdam. Sinds die tijd is hij zich in toenemende mate gaan toeleggen op dirigeren en arrangeren.Met ingang van 1 september 2013 is Paul benoemd als dirigent van het harmonieorkest e St. Cecilia Voorhout.