100-Jarig Jubileum


Op 7 juli 2019 bestaat muziekvereniging 100 jaar! Dit gaan wij natuurlijk groots vieren met veel leuke, bijzondere en nieuwe acitiveiten. We starten het jaar met de nieuwjaarsreceptie en openen op 19 januari de 'St. Cecilia 100-jaar tentoonstelling' in samenwerking met de Historische Kring Voorhout. In het voorjaar is het tijd geworden voor onze nieuwe groepsfoto en brengen we ons jubileum magazine uit.

Bekijk hieronder de hoogtepunten van ons jubileumjaar. Bekijk de agenda voor ons totale programma van 2019.

6 + 7 juli 2019: Jubileumweekend
Een hoogtepunt van het jubileumjaar was het weekend van 6 en 7 juli 2019. Op zaterdagavond en zondagochtend lieten de muzikanten van het leerlingenorkest, de drumfanfare en de harmonie horen en zien wat zij allemaal in huis hebben.
Op zaterdagavond vormde Sporthal De Tulp het decor voor een groots muziekspektakel. Ongeveer 100 muzikanten, compleet met band en solisten, halen in een non-stop programma van meer dan 100 minuten alles uit de kast voor een onvergetelijke muziekshow.
Op zondag 7 juli 2019 werd er op de dag af al 100 jaar samen muziek gemaakt in Voorhout door muziekvereniging St. Cecilia. Voor deze bijzondere gelegenheid werd De Tulp omgetoverd tot een intiem muziektheater. Op de planken stond “Cielke maakt muziek”, een muzikaal verhaal met theater voor grote en kleine kinderen van 6 tot 100 jaar.
 
Met deze programma’s heeft muziekvereniging St. Cecilia haar visitekaartje af gegeven. Beide concepten zijn volledig binnen de eigen gelederen bedacht en op maat gemaakt voor de deelnemende muzikanten en zijn nog niet eerder vertoond in Voorhout en de omliggende regio. 


Zaterdagavond 6 juli
Deze avond moet het dak eraf! Samen met een stoet aan Voorhoutse zangers en zangeressen, aangevuld door een band en ondersteund door licht en geluid brengen harmonie, drumfanfare en leerlingen een show die zijn weerga niet kent. Het is geen standaard concert, het is geen Proms, het is geen Vrienden van, het is geen Muziekfeest op het Plein, het is geen Toppers-concert: het is een combinatie van dit alles en daardoor zoveel meer. Natuurlijk staan we heel even stil bij onze verjaardag, maar al snel barst de show los. Eerst krijgen orkest en solisten de gelegenheid om te schitteren, maar de avond eindigt in een geweldige amazing-meezing-finale met het allergrootste koor dat in Voorhout ooit op de been is gebracht: het voltallige publiek.
De avond eindigt natuurlijk niet als de finale achter de rug is. Na de show van de muziekvereniging en vrienden zal een naprogramma volgen om deze feestavond gepast af te sluiten.


Zondag 7 juli
Wat als je kind bent in een land waar alle muziek verboden is? Als een boze minister de muziekinstrumenten afpakt en verstopt? En wat, als je dan tóch muziek wilt maken – gewoon omdat dat in je zit, zoals als in iedereen?
Dan ga je misschien wel, net als het meisje Cielke, op zoek naar de muziek! En dan maak je allerlei spannende avonturen mee, je ontmoet bijzondere mensen en misschien lukt het ook nog om het raadsel op te lossen om de instrumenten terug te vinden.
 
“Cielke maakt muziek” is een educatieve, spannende en muzikale zoektocht naar muziek: wat is muziek en hoe maak je het? Maar het gaat ook over vrijheid en beperking daarvan, over censuur - en ook over moed en vertrouwen.
Als inleiding vertelt de muziekjuf over muziek en wat muziek allemaal met je kan doen. Dat kan de juf niet helemaal zelf: ze wordt daarbij geholpen door de jonge muzikanten van het leerlingenorkest. En ongemerkt zitten we ineens in de hoofdvoorstelling.
Ondersteund door een groot orkest neemt een verteller ons mee in de avonturen van het meisje Cielke. Het verhaal wordt uitgebeeld door acteurs en gaandeweg leren we samen met Cielke wat er allemaal komt kijken bij met maken van muziek. Intussen zorgt het orkest voor de sfeer: net als in een film hoor je wel als het spannend wordt.
En als je goed hebt opgelet, mag je aan het eind misschien wel meedoen met het orkest!
 
Dit muziektheaterstuk is helemaal bedacht, geschreven en uitgewerkt door Marjoleine Mosselman en Paul Martens. Paul tekent voor het verhaal en de muziek van de hoofdvoorstelling; Marjoleine voor het voorprogramma en het educatieve deel over de muziek.
De muziek wordt gemaakt door de harmonie en de leerlingen; de drumfanfare zorgt voor de speciale effecten. Toneelvereniging Cultuur Verheft levert de verteller en de acteurs.


Jubileumbier St. Cecilia

Ter ere van het 100-jarig jubileum is 10 oktober jongstleden het exclusieve jubileumbier van St. Cecilia gebrouwen. De receptuur is zelf door St. Cecilia ontwikkeld en ingrediënten zijn uit Voorhout meegenomen om toegevoegd te worden tijdens het brouwproces. Door een bijzondere mix aan mout- en hopsoorten en toevoeging van abdijgist is een zacht, licht fruitig en feestelijk bier ontstaan met iets meer bubbels dan normaal.

Het resultaat is een mooi, licht koper- tot amberkleurig bier met een alcoholpercentage van 7,5% geworden. Er zijn slechts 1000 flessen verkrijgbaar à 0,75 cl welke worden voorzien van een champagnekurk met muselet.

18 mei 2019 – Jubileumtaptoe
Het evenement waar de drumfanfare van St. Cecilia haar show zal debuteren. Deze jubileumtaptoe zal plaatsvinden op 18 mei 2019 op het sportpark van Voorhout, op het hoofdveld van voetbalvereniging Foreholte.  Naast het trakteren van de bezoekers op muzikaal talent uit eigen dorp en de omgeving, staat ook de samenwerking met collega-verenigingen uit Teylingen en omstreken centraal.

Op de taptoe worden de verenigingen Adest Musica uit Sassenheim (ook gemeente Teylingen), De Floraband Rijnsburg, Amigo uit Leiden, Laurentius uit Voorschoten en de jeugdband van DVS uit Katwijk uitgenodigd. St. Cecilia heeft een goede collegiale band met een aantal van deze verenigingen. Deze orkesten behoren tot de top van de amateur-showorkesten wereldwijd.  Zij hebben veel ervaring en contacten in de wereld van de amateurkorpsen. Wij hopen dat de onderlinge relaties met deze verenigingen verstrekt zullen worden en zullen leiden tot meer muzikale uitwisselingen in de streek.

 

Share our website