Over St. Cecilia


Muziekvereniging St. Cecilia is opgericht op 7 juli 1919. Toen nog alleen een harmonieorkest. Inmiddels kent de vereniging daarnaast nog een drumfanfare, leerlingenorkest en biedt zij jonge kinderen de mogelijkheid om op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met muziek via de Algemene Muzikale Vorming. In de 100 jaar van haar bestaan is St. Cecilia uitgegroeid tot een vereniging van ruim 130 leden in de leeftijden van 7 tot 70 jaar. Kenmerkend zijn de vele muzikanten die zich al jaren (muzikaal) inzetten voor de vereniging.
De muziekvereniging verzorgt diverse optredens binnen en buiten Voorhout. Waaronder aubades, concerten, 4 mei viering, optochten en andere luistert zij diverse – sociaal maatschappelijke – aangelegenheden op. Vanwege de muzikale diversiteit van de vereniging is St. Cecilia diep geworteld in de Voorhoutse samenleving.

Historie

Muziekvereniging St. Cecilia beschikt over een luisterrijke Voorhoutse historie en is vandaag de dag nog steeds diep geworteld in het dorp.
De geschiedenis van St. Cecilia begint op 7 juli 1919 met de oprichting van het harmonieorkest.
In 1962 werd St. Cecilia uitgebreid met een drumband. Deze slagwerkers ondersteunden de harmonie tijdens de optochten door het dorp.

St. Cecilia werd voor de tweede keer uitgebreid in 1977 met de komst van de majorettes. Per 1 januari 2008 zijn de majorettes inmiddels verder gegaan als zelfstandige stichting.

In 1994 werd de drumfanfare toegevoegd aan de muziekvereniging. Deze nam alle buitenoptredens van de harmonie over. De oude drumband werd opgeheven en ging op binnen de slagwerkgroep van de drumfanfare.

Toen in 1995 het leerlingenorkest werd opgericht, was St. Cecilia opnieuw een onderdeel rijker. Dit orkest bestaat uit leerlingmuzikanten voor de harmonie of drumfanfare.

Sinds september 2006 is het voor kinderen van 7 tot 10 jaar bij St. Cecilia ook mogelijk om deel te nemen aan Algemene Muzikale Vorming (AMV). Dit is een methode om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met muziek.

In 2017 heeft de drumfanfare haar debuut gemaakt op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

In 2019 vierde de vereniging groots haar 100ste verjaardag met veel activiteiten.

Maak kennis met muziekvereniging St. Cecilia Voorhout en ontdek dat muziek maken en gezelligheid heel goed samen gaan!
De vereniging kent verschillende onderdelen waaronder de AMV (algemeen muzikale vorming), muzieklessen, het leerlingen- en harmonieorkest en de drumfanfare.


Share our website