Kinderconcert


  •   woensdag 1 maart 2023

Psssst, kinderen van Voorhout en omstreken….. mogen we even jullie aandacht? Harmonieorkest St. Cecilia gaat namelijk in maart muziekworkshops én een kinderconcert geven en nodigt jullie hier allemaal voor uit.

Dat is niet om alleen te komen luisteren. Misschien zelfs wel: ‘juist niet’. Het is de bedoeling dat je actief aan de slag gaat met muziek. Met elkaar gaan we muziek luisteren én beleven. Ook gaan we samen muziek maken. En het mooiste is dat je hier helemaal geen instrument voor hoeft te kunnen spelen.

Natuurlijk is het leuk om zelf een instrument te spelen. Dat kan alleen niet iedereen. Maar muziek maken wel. Laat dat nu precies zijn wat we willen gaan doen: kinderen kennis laten maken met muziek en laten ervaren hoe ontzettend leuk het is om muziek te maken.

Tijdens muziekworkshops - op 19 maart tussen 10.00 en 12.00 uur - speciaal voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar - leren we kinderen heel veel over muziek. En alles wat er geleerd word, zal tijdens een heus concert op 26 maart te horen zijn.

Op 19 maart kun je kiezen uit de volgende twee workshops:

Workshop 1In alles zit een ritme. Alle muziek heeft ritme. Maar wat is dat nu precies? Hoe kan je ritme horen? Kun je het nadoen? Met verschillende muziek en op verschillende manieren leer je wat een ritme is.  

Workshop 2: Creatief met muziek. Niet iedereen speelt een instrument. Om muziek te maken hoeft dat ook helemaal niet. Er zijn veel meer manieren om muziek te maken. Soms met al je spulletjes die je gewoon in huis of in de schuur hebt. Tijdens deze workshop ga je muziek maken met…..ja dat vertellen we nog even niet.

We sluiten de ochtend af met een gezamenlijke workshop: Verrassing op muziek!. We gaan dan samen met elkaar muziek maken. Maar hoe? En met wie? Dat is nog een verrassing. Wel verklappen we alvast dat we er een feestje van gaan maken.

Aan de workshops zijn geen kosten verbonden

Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan hier aan voor de workshops


Share our website