Vacature: Dirigent(e) Leerlingenorkest


  •   zaterdag 20 juli 2019

Het leerlingenorkest van St. Cecilia is op zoek naar een nieuwe dirigent(e). Ben of ken jij de persoon die wij zoeken? Neem dan contact op met leerlingen@stceciliavoorhout.nl

Over St. Cecilia Voorhout
Muziekvereniging St. Cecilia is opgericht op 7 juli 1919 als harmonieorkest. Op dit moment bestaat de vereniging uit een harmonieorkest, drumfanfare en leerlingenorkest. Ook bieden wij jonge kinderen de mogelijkheid om op een leuke en speelse manier kennis te maken met muziek via de Algemene Muzikale Vorming. Daarnaast hebben we ruim 30 leerlingen, die les krijgen op verschillende instrumenten. In totaal heeft de vereniging ruim 130 leden in de leeftijd van 7 tot 70 jaar. Kenmerkend zijn de vele muzikanten die zich al jaren (muzikaal) inzetten voor de vereniging.

De muziekvereniging verzorgt diverse optredens binnen en buiten Voorhout, zoals aubades, concerten en optochten. Ook is zij aanwezig bij diverse – sociaal maatschappelijke – aangelegenheden, zoals Koningsdag en de dodenherdenking. In de afgelopen 100 jaar is St. Cecilia diep geworteld in de Voorhoutse samenleving. 

Wat zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste dirigent voor ons leerlingenorkest dat bestaat uit 15-20 leerlingen. In het orkest worden leerlingen voorbereid  om te gaan spelen in de drumfanfare en/of het harmonieorkest. Als dirigent is het jouw taak om leerlingen te begeleiden in het samenspelen en het enthousiasme over samen muziek maken uit te dragen. Je draagt de verantwoordelijkheid voor de invulling van de repetities en de gedeelde verantwoordelijkheid voor de muzikale ontwikkeling van leerlingen.

De repetities vinden plaats op dinsdagavond tussen 18.45 en 19.30 uur in @Hok, Jacoba van Beierenweg 118b te Voorhout.

Wat bieden wij?
Deelname in het instructie/docenten team van een groeiende en bloeiende vereniging. Honorarium zal in overleg worden vastgesteld.

Functie eisen
Wij zijn op zoek naar een dirigent die:
  • (bijna)In het bezit is van een conservatoriumdiploma of daarmee vergelijkbare opleiding;
  • Pedagogisch sterk onderlegd is, vooral in de omgang met kinderen;
  • Beschikt over goede didactische vaardigheden;
  • Enthousiast, inventief, creatief en inspirerend is om muzikaal het maximale uit de leerling te halen;
  • HaFaBra-ervaring heeft
  • De balans tussen ambitie en gezelligheid weet te vinden, passend bij het verenigingsleven;
  • Ervaring  met het arrangeren of componeren van muziek op leerlingenorkest niveau is een pré
Belangstelling?
Voor inhoudelijke vragen over de vacature en de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met de leerlingencoördinator Marleen v.d. Geer-Oomes via 06-21298900. 

Uw sollicitatie met motivatie en CV ontvangen wij graag voor 24 augustus 2019 per mail op leerlingen@stceciliavoorhout.nl  Een gesprek en/of proefdirectie maakt deel uit van de selectieprocedure.
Share our website