Vier jubilarissen in de schijnwerpers bij St. Cecilia


  •   zondag 8 januari 2023

Vier muzikanten van muziekvereniging St. Cecilia zijn op zondag 8 januari in het zonnetje gezet. Bijzondere aandacht was er voor Joke Reijngoud, die maar liefst 60 jaar actief is als muzikant. Ook Jaap van der Geer (40 jaar lid), Marleen van der Geer-Oomes (25 jaar lid) en Erna Bucx (25 jaar lid) kregen ieder een onderscheiding opgespeld vanwege hun jubilea.

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van St. Cecilia in het Voorhoutse evenementencentrum @hok. Voorzitter Marcel Floor riep één voor één de vier jubilarissen naar voren.

Erna Bucx
Als kind speelde Erna op de piano, maar op latere leeftijd leek het haar fantastisch om saxofoon te kunnen spelen. Ze kocht een altsaxofoon en ging in de leer bij Sjef Weijers, toentertijd dirigent van het harmonieorkest van St. Cecilia. Hij vroeg Erna in 1997 om bij het orkest te komen spelen en de rest is geschiedenis.

Het feit dat Erna vandaag de dag nog steeds op dezelfde plek zit geeft al aan dat ze zich nog steeds prima thuis voelt bij St. Cecilia. Bovendien kan ze, buiten het muziek maken, ook af en toe haar creatieve kant kwijt bij de club.

De mijlpaal van het 25-jarig lidmaatschap werd officieel gevierd met het opspelden van een insigne.

Marleen van der Geer
Ook Marleen zit alweer 25 jaar bij het harmonieorkest van St. Cecilia. Ze speelde al dwarsfluit toen ze werd overgehaald om eens een keer bij St. Cecilia te komen spelen. Sinds die tijd is Marleen een vast gezicht in het harmonieorkest.

Marleen is daarnaast actief geweest als bestuurslid en vertegenwoordiging van de leerlingencommissie van St. Cecilia. Ze heeft met name veel betekend voor het leerlingenbeleid.

Als dank voor haar 25-jarig lidmaatschap werd Marleen een insigne opgespeld door echtgenoot Jaap.

Jaap van der Geer
Bassist Jaap is alweer 40 jaar lid van de vereniging. Hij kreeg St. Cecilia met de paplepel ingegoten: als kleine jongen verrichtte hij al hand-en-span-diensten voor zijn vader, die toen secretaris was. Ook broer en zus waren lid van St. Cecilia. Het was dan ook geen verrassing dat Jaap op 10-jarige leeftijd eveneens bij de club kwam. Eerst op de trompet, maar later maakte hij de overstap naar de bas.

Daarnaast is Jaap op de achtergrond erg actief geweest voor St. Cecilia. Hij zat veertien jaar in het bestuur: als bestuurslid, 2e penningmeester en maar liefst negen jaar als voorzitter. Ook is Jaap betrokken (geweest) bij verschillende gelegenheidsbands, waaronder blaaskapellen De Kanjers en Kleintje Pils, en blaasensemble Brasso.

Het bijbehorende insigne voor zijn 40-jarig lidmaatschap werd opgespeld door zijn vader.

Joke Reijngoud
Joke speelt sinds 1989 bij het harmonieorkest van St. Cecilia op de klarinet, 33 jaar dus. Maar haar ‘muzikale carrière’ begon al in 1961 bij de harmonie van Adest Musica. Later werd de overstap gemaakt naar Christelijke muziekvereniging Crescendo. Daar kwam ze terecht naast haar toekomstige echtgenoot Wim.

Uiteindelijk kwamen Joke en Wim in 1989 samen naar St. Cecilia en daar is Joke tot de dag van vandaag gebleven. Naast St. Cecilia speelt ze bij het vrijetijdsorkest van St. Jeanne d'Arc.

Maar ze vond het ook altijd leuk om les te geven aan kinderen op de blokfluit. Dit was een groot succes en het kleine groepje groeide uit tot een eigen orkest met verschillende muziekinstrumenten, inclusief optredens. Hier was Joke tot aan 2014 bij betrokken.

Muziek maken, en dan vooral klassieke muziek, geeft Joke veel ontspanning. Dat is ook na al die tijd nog steeds zo gebleven.

Haar 60-jarig jubileum als muzikant werd onderstreept met een insigne, die door Marcel Floor werd opgespeld.
 
Share our website